Otters in Zwolle

Hoe bijzonder! Otters midden in het oude stadshart van Zwolle. Een bewoner van een woonboot kreeg ze in de gaten. Toen ik hoorde over deze prachtige dieren, op een prachtige locatie wilde ik deze natuurlijk meteen vastleggen! Een otter met als achtergrond de gracht van Zwolle, een droom voor menig natuurfotograaf. Het fotograferen van een otter is echter niet makkelijk. Otters zijn schuw en simpelweg ter plekke gaan zitten om een foto te maken zou weinig kans op een mooie foto geven… Ik besloot daarom speciale hardware te gebruiken. Een sensor detecteert beweging en laat vervolgens de camera een foto maken. Ik maak de foto reeds van te voren in mijn hoofd. De camera plaats ik vervolgens op de juiste plek. Dan is het vervolgens hopen dat de otter precies gaat doen wat ik bedacht had… U kunt zich voorstellen hoe blij ik was toen ik na enkele weken deze foto aantrof tussen duizenden andere waarop de otter wazig was of verkeerd stond.

Benieuwd hoe ik de foto gemaakt heb? In deze video op mijn YouTube kanaal laat ik het allemaal zien.

Deze foto aan uw wand?

Ik hoop dat deze foto aan uw wand U net zoveel plezier geeft als ik had om dit prachtige dier te fotograferen.